Cims de Porrera Solanes 2007

Artikelnummer: 2355
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Cims de Porrera


Das Weingut Cims de Porrera aus der katalanischen Gebirgsregion D.O.Ca. Priorato war ursprünglich ein Joint Venture der Familien Pérez (Mas Martinet) und Luis Llach (Vall LLach). Cims de Porrera bietet mit dem Cims de Porrera Solanes 2007 einen sehr guten Zweitwein, der seit Jahren zu den besten und preiswürdigsten im Anbaugebiet zählt. Heute gehört Cims de Porrera zum Beteiligungsbesitz von Castillo Perellada.

Für den Cims de Porrera Solanes werden fünf verschiedene Rebsorten verschnitten:
45% Carinena, 30% Garnacha, 15% Cabernet Sauvignon, 5 % Merlot, and 5% Syrah  

Der Ausbau erfolgt nach Rebsorten getrennt in Barriques aus französischer Eiche. 

Wine Advocate #194 - May 2011 - Jay Miller - Cims de Porrera Solanes 2007 - 90+ - Drink: 2014 - 2027 - $30 Cims de Porrera’s 2007 Solanes is a blend of 45% Carinena, 30% Garnacha, 15% Cabernet Sauvignon, and the balance Merlot and Syrah aged for 14 months in a combination of seasoned barriques and 7000-liter new French oak tanks. Opaque purple in color with an inviting nose of mineral, damp earth, tobacco, and assorted black fruits, on the palate it is tight and structured but with enough balance to evolve for 3-4 years, a solid achievement in a challenging vintage. It will offer peak drinking from 2014 to 2027.

Stephen Tanzer's International Wine Cellar, Sep/Oct 11 - Josh Raynolds - Solanes 2007 - 90/100 points
(45% carinena, 30% garnacha, 15% cabernet sauvignon and 5% each of syrah and merlot):  Inky purple.  Powerful cherry and raspberry aromas are complicated by dried flowers, allspice and smoky minerals.  Fleshy, spice-accented dark fruit compote flavors are firmed by silky tannins and pick up a cherry-vanilla note with air.  Rich but in no way heavy, finishing with good clarity and lingering smokiness. 

Kritikerbewertungen
Robert Parker: 90+
Stephen Tanzer: 90

Genussdaten
Alkohol: 14,5 %
Dekantierzeit: 1-2 Stunden
Serviertemperatur: 16-18°C
Trinkempfehlung: 2012-2020
Allergene: enthält Sulfite

Weingut:
Cims de Porrera