Flor de Pingus 2003

Flor de Pingus 2003

Artikelnummer: 586
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Dominio de Pingus


Der große Bruder Pingus 2003 wird bereits vor dem Erscheinen als bester Pingus der Geschichte angesehen, Gleiches gilt für den Flor de Pingus 2003, der seiner Rolle als bloßer Zweitwein entwachsen ist. Peter Sissek, der spanische Däne, hat einen monumentalen Wein hingelegt, der zu den Besten der Ribera del Duero zu zählen ist. 

Seit 1995 produziert der Däne Peter Sissek, hauptberuflich Önologe von Hacienda Monasterio, eigenen Wein unter der Marke Pingus. Seit dem Erstlingsjahrgang 1995 genießt der Wein Kultstatus.  

Wine Advocate #159 (Jun 2005) - Robert Parker - (93-95) points - Drink 2005-2015
The 2003 Flor de Pingus exhibits an exuberant, expressive nose of creme de cassis, graphite, licorice, smoke, espresso roast, and aged beef-like characteristics. A superb texture, sweet tannin, and an opulent, voluptuous mid-palate and finish suggest this 2003 can be drunk now and over the next 7-10 years.
 
A limited cuvee, named after the importers daughter, the 2003 Amelia, is produced from 100-year old vines. Although there are only 25 cases available, it is worth noting as it is a super effort boasting all the same characteristics as the great Pingus, only lacking that wines extra nuances and dimensions in its bouquet and flavor profiles. These are the wines of a true genius! Kudos to Peter Sisseck.

The Wine Spectator -  Issue: Nov 30, 2005 - Flor de Pingus 2003  - Score: 92  
Lavish oak frames plush, ripe fruit in this modern red. Plum, blackberry, mineral and coffee flavors mingle harmoniously, backed by round, ripe tannins. Perhaps a bit oaky for some, but expressive and seductive. Drink now through 2011. 4,000 cases made. (TM)

Genussdaten
Alkohol: 14,0 %
Dekantierzeit: 2-3 Stunden
Serviertemperatur: 16-18°C
Trinkempfehlung: 2006-2016

Weingut:
Dominio de Pingus