Rebsorte: 100 % Monastrell
Fassreife: 3 Monate
Wine Advocate #159 (Jun 2005) - Robert Parker - 89 points - Drink 2005-2008 - $11.50 (2004)The 2004 Monasterio de Santa Ana Monastrell Tinto was fashioned from 70-90 year old Mourvedre vines and spent three months in American oak. Its dense ruby/purple color is followed by a rich bouquet of charcoal-infused blackberries and currants along with hints of licorice, crushed minerals, and acacia flowers. With medium to full body, soft tannin, and low acidity, this beautiful, opulent Tinto should be consumed over the next several years. This wine represents a terrific value.
Die spanische Gourmetzeitschrift Sobremesa berichtet in der Ausgabe Januar 2007 von einer Vergleichsprobe von Menciaweinen aus der D.O. Bierzo gegen Monastrellweine aus Alicante, Jumilla und Valencia. Die ersten drei Plätze gingen an Monastrellweine. Den Platz 2 errang mit 87 Punkten sensationell der Monasterio de Santa Ana Monastrell 2005, der damit wesentlich teurere Wein wie Pie Franco 2003 (22,00/85), Pittacum Aurea 2004 (22,00/81), Gran Riocua 2001 (21,00/80), sowie Peique Seleccion Familiar 2003 (32,00/78) auf die Plätze verwies.
Kritikerbewertungen
Robert Parker: 89
Sobremesa: 87
Genussdaten
Alkohol: 14,5 %
Dekantierzeit: 1 Stunde
Serviertemperatur: 16-18°C
Trinkempfehlung: 2007-2010
- Weingut:
- Casa de la Ermita